Seksueel misbruik

Seksueel misbruik is een verzamelnaam voor alle vormen van seksuele handelingen die iemand gedwongen wordt uit te voeren, te ondergaan, of getuige van te zijn. Dwang is evenwel niet altijd vereist om te kunnen spreken van seksueel misbruik. Indien het seksueel misbruik plaatsvindt bij kinderen tot 16 jaar hoeft niet bewezen te worden dat de seksuele handelingen onder dwang zijn gepleegd.

Vormen van seksueel misbruik

Seksueel misbruik kan zich uiten in verschillende delicten:

Advocaat nodig?

Wanneer u wordt verdacht van seksueel misbruik is het altijd verstandig om zo spoedig mogelijk een advocaat te raadplegen. Hoe eerder de rechtsbijstand wordt verleend, hoe beter de advocaat u kan verdedigen. Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een verhoor bij de politie of verwacht u dat u op korte termijn aangehouden kunt worden, dan doet u er verstandig aan om de zaak eerst met een gespecialiseerde advocaat te bespreken, zodat hij u kan adviseren wat u wel en niet kunt verklaren tijdens uw verhoor. Indien mogelijk kan de advocaat proberen, om bij het verhoor aanwezig te zijn.

Wanneer u slachtoffer bent geworden van seksueel misbruik, kan de advocaat u helpen om een vordering tot schadevergoeding in te dienen als er een strafzaak komt.

Indien u uw zaak bij ons aanmeldt via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier, zullen wij u onmiddellijk in contact brengen met een gespecialiseerde advocaat. Onze doorverwijzing is gratis en geheel vrijblijvend. U beslist later pas of u de hulp en rechtsbijstand van de advocaat wilt.

 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden