Verhoor politie in zedenzaken

In de meeste zedenzaken gebeurt het tegenwoordig dat de verdachte wordt uitgenodigd voor een verhoor bij de politie. Dit geeft de verdachte een tactisch voordeel, omdat hij eerst de tijd heeft om de zaak uitgebreid met een advocaat te bespreken. Maak daar ook altijd gebruik van!

Advies advocaat

Hebt u een uitnodiging voor een verhoor bij de politie ontvangen? Neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen u in contact brengen met een gespecialiseerde zedenadvocaat die samen met u de te voeren verdedigingsstrategie kan bepalen. Van belang is wel dat u eerlijk bent over hetgeen er gebeurd is. Hoe meer de advocaat weet, des te beter hij u kan adviseren of u moet zwijgen, of dat u een verklaring mag afleggen, en wat u dan wel en niet mag verklaren. 

> Meer informatie en advies politieverhoor

Zwijgen of verklaren

Een verdachte heeft altijd een zwijgrecht; de verdachte is niet verplicht om antwoord te geven op vragen van de politie. Maak hier zo nodig gebruik van. Met name in zedenzaken kan het tactisch verstandig zijn om te zwijgen omdat het bewijs in de meeste zedenzaken erg mager is, maar in sommige gevallen kan het ook weer verstandig zijn om toch een verklaring af te leggen om bewijs dat mogelijk belastend voor u kan zijn te ontzenuwen.

> Zwijgrecht; zwijgen of verklaren (StrafrechtadvocatenNetwerk.nl)
> Zwijgrecht of verklaren (Politie-verhoor.nl)

Informatiebrochure

Wij hebben voor onze cliënten speciale informatiebrochures ontwikkeld met tips en adviezen ter voorbereiding op het verhoor in zedenzaken. In deze brochure leggen wij u uit wat u kunt verwachten tijdens het verhoor en hoe u in het algemeen moet handelen. Voor een concreet advies in uw zaak, kunt u toch het beste contact met ons opnemen. Meld uw zaak aan via het aanmeldingsformulier op de website, en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

> Informatiebrochures verhoor politie in zedenzaken

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden